Ny finansavtalelov

Ny finansavtalelov

Hva betyr det for deg som kunde?

Digital kommunikasjon som standardvalg og høyere krav til informasjon

Vi ønsker å informere deg om en ny finansavtalelov som trådte i kraft 1. januar 2023. Som en del av loven, vil vi nå bruke digital kommunikasjon som standardvalg for kommunikasjon med deg. Dette innebærer økt bruk av nett- og mobilbank, samt SMS-varslinger. 

 

Ønsker du heller å motta brev i posten?

Du har selvsagt mulighet til å reservere deg mot dette dersom du heller vil ha brev i posten. Dersom du tidligere har valgt å motta brev i posten trenger du ikke å reservere deg på nytt. Du vil fortsatt motta brev i posten etter ny lov.

 

Høyere krav til informasjon.

En viktig del av denne loven er at det stilles høyere krav til bankene når de skal informere kundene om innholdet i en avtale. Dette gjøres for å sikre at du har nok informasjon til å forstå og føle deg trygg på det du skriver under på. Du kan derfor oppleve å få flere spørsmål eller mer informasjon fra oss før avtalen inngås. 

 

Dine avtaler med banken vil fortsette som før.

Vær oppmerksom på at avtalene dine med banken vil fortsette å løpe som før, og at det ikke vil bli noen endringer i forhold til dette.

 

Hold deg oppdatert.

Vi oppfordrer deg til å holde deg oppdatert på vår nettside og i nett- og mobilbanken din for å motta viktig informasjon om dine avtaler og transaksjoner.

 

Vær obs!

Vær også oppmerksom på at vi aldri vil be deg om å oppgi passord eller kode fra kodebrikke via telefon, SMS eller annen elektronisk kommunikasjon.

 

Les mer om ny finansavtalelov (Lovdata.no)