Finansiering bil

Alt du trenger å vite for et trygt kjøp av kjøretøy

Det å kjøpe et kjøretøy er noe mange gjør i dette langstrakte landet. I mange områder er det å kjøpe bil det som står først på agendaen i det man fyller 18 år, andre plasser er det mer vanlig å vente til man er eldre. Uansett, når du kjøper et kjøretøy kan det være lurt å ha god kontroll på hva man trenger å vite - både på den økonomiske siden og når det gjelder selve kjøpsprosessen.

Det kan til tider være vanskelig å ha oversikt. Gjennom vår samarbeidspartner Brage Finans AS skal vi her prøve å hjelpe dere på veien til et kunnskapsrikt kjøp av kjøretøy. 

 

Hva er finansieringsbevis og når er det nødvendig?

Et finansieringsbevis, også kjent som lånebevis, er en forhåndsgodkjenning fra banken på ditt lånebeløp. Med dette beviset kan du umiddelbart handle når du finner ønsket bil. Beviset er gyldig i tre måneder.

 

Selv om det ikke er et krav, er et finansieringsbevis nyttig hvis du er usikker på hvilken bil du vil kjøpe, eller hvis du ønsker en forhåndsvisning av lånekapasiteten din.

 

Se hvor mye du kan låne til kjøp av kjøretøy

 

Hvem kan jeg kjøpe kjøretøyet av?

Gjennom samarbeidspartneren vår Brage Finans AS tilbyr vi finansiering uansett om kjøpet skjer fra en privat selger eller en forhandler. Kjøp fra samboer eller ektefelle er derimot ikke tillatt.


Er det mulig å kjøpe bil med heftelser?

Ja, men kun hvis lånesummen dekker eventuelle heftelser. Ved kjøp av bil med heftelser, vil vi først innfri gjelden før eventuelle restbeløp utbetales til selger.


Hvilken forsikring er nødvendig?

For vanlige billån og båtlån kreves det kaskoforsikring. Med kaskofritt billån er ansvarsforsikring det eneste kravet. Dette passer godt til eldre biler og biler i lavere prisklasser. 

Selv med et kaskofritt billån, har du muligheten til å velge kaskoforsikring for ekstra beskyttelse.


Hva omfatter kaskoforsikringen?

Kaskoforsikring gir dekning for ansvar, samt tap og skade på eget kjøretøy - inkludert kollisjon, hærverk, utforkjøring, velting, brann, tyveri, glasskader og assistanse. Den dekker også skader på fastmontert utstyr og personlige eiendeler i kjøretøyet.

 

Ny bil

Hva er viktig å huske på når jeg skal kjøpe bruktbil? 

Det er ikke alltid at man har muligheten til å kjøpe en ny bil. Omtrent 60 - 70 %  prosent av alle bilsalg i Norge er  bruktbilsalg, om det så er fra forhandler eller privatperson. Da kan det være lurt å ta noen forhåndsregler, slik at man ikke ender opp med skjegget i postkassen. 


Alltid inngå kjøpekontrakt

Det er svært viktig å formalisere avtalen skriftlig ved kjøp, inkludert alle viktige detaljer i kontrakten. Bekreft selgers eierrett og identitet, for eksempel ved legitimasjon. 


Undersøk heftelser på kjøretøyet

Sjekk for eventuelle heftelser via Brønnøysundregistrene. Ved finansiering gjennom Brage Finans forsikrer du et heftelsesfritt kjøretøy ved kjøp.


Kontroller EU-godkjenning

Dette kan verifiseres gjennom Statens vegvesen med kjøretøyets registreringsnummer.


Vurder markedsverdi

Utforsk priser for lignende modeller på forskjellige salgssteder.


Gå gjennom kjøretøyets historikk

Sørg for at serviceheftet er autentisk, komplett og oppdatert. Be om vognkort, servicehefte, utstyrsdetaljer, historikk om tidligere skader, og informasjon om merverdiavgift.


Undersøk kjøretøyet nøye

Verifiser kilometerstand og årsmodell, ideelt hos et autorisert verksted. Vurder å få en tilstandsrapport før kontraktsinngåelse og forsikre deg om at eventuell garanti gir ytterligere rettigheter.


Visste du at du får våre beste betingelser ved kjøp av nullutslippsbil? 

Du kan få en bedre pris om du skal kjøpe en nullutslippsbil eller hydrogendrevet bil. Det skal nemlig lønne seg å være miljøvennlig!

 

Alle typer kjøretøy

Vår samarbeidsparter Brage Finans AS, tilbyr en rekke ulike lån til kjøp av kjøretøy, og det inkluderer de aller fleste typer - om det så er vanlig bil, bobil, motorsykkel ATV eller båt.

 

Sjekk pris på finansiering av kjøretøy her

 

Ved å følge retningslinjene og benytte deg av disse tipsene, vil du være godt rustet til å foreta et trygt og effektivt kjøp av nytt kjøretøy. Enten du velger å skaffe et finansieringsbevis, sjekke forsikringskrav eller gjennomføre grundige undersøkelser av bruktbilen, er kunnskap nøkkelen til en vellykket handel. 

 

Ta kontakt med oss i Aasen Sparebank

Vi er her for deg - i gode og andre dager