Bunad

Derfor bør du forsikre bunaden din (og andre verdisaker)

Nasjonaldagen nærmer seg med stormskritt, og mange nordmenn tar frem sitt flotteste og mest verdifulle plagg for anledningen: Bunaden! 17.mai er en dag fylt av stolthet og tradisjon, og mange velger å kle seg i bunaden sin for å feire den store dagen. Men hva om hvis noe uforutsett skjer med den verdifulle bunaden? 


Plutselig løper lille Didrik, som har pølsa med ekstra mye ketsjup i hånda og ansiktet marinert i softis, rett inni beltestakken din. Eller så legger du igjen bunadsvesken på bussen etter en litt sen retur… 

Hva er verdigjenstandsforsikring?

Verdigjenstandsforsikring er en spesialisert forsikringstjeneste fra Frende som dekker spesifikke verdifulle eiendeler – alt fra bunader til verdifulle og høyteknologiske kameraer og antikviteter. Forsikringen er laget for å dekke gjenstander som har en verdi over 20 000 kroner og sikrer at dine dyrebare eiendeler er beskyttet under alle omstendigheter, og over hele verden.

Når vanlig forsikring ikke strekker til

Mange tror kanskje at reiseforsikringen dekker alle typer uhell som kan oppstå når de tar med seg sine verdifulle gjenstander ut på tur. Dette er imidlertid dessverre ikke tilfellet. Selv om reiseforsikring kan tilby en viss grad beskyttelse, har den en maksimal sumbegrensning per gjenstand - og dette dekker ofte ikke slik som den fulle verdien av en bunad. I tillegg dekker ikke reiseforsikringen skader som oppstår på grunn av egen uaktsomhet.


En annen vanlig misoppfatning er at innboforsikringen dekker det meste utover det reiseforsikringen ikke dekker – men også her er det begrensninger. Innboforsikringen dekker som regel bunaden din mens den er trygt oppbevart i hjemmet, men så snart du tar den med ut av hjemmet - som for eksempel til 17. mai-feiringen - er den ikke lenger forsikret av innboforsikringen hvis noe skulle skje den.


Ikon verdigjenstand

Hva er verdigjenstandforsikring?

Verdigjenstandforsikring er en spesialisert forsikringstjeneste fra Frende som dekker spesifikke verdifulle eiendeler - alt fra bunader til verdifulle og høyteknologiske kameraer og antikviteter. Forsikringen er laget for å dekke gjenstander som har en verdi over 20 000 kroner og sikrer at dine dyrebare eiendeler er beskyttet under alle omstendigheter, og over hele verden.

Omfattende og trygg dekning med Frende sin verdigjenstandsforsikring

Frende sin verdigjenstandsforsikring skiller seg ut ved at den tilbyr global dekning ved alle typer skader. Enten du skal i et bryllup i Australia, eller du tar med kameraet ditt til barnas fotballturnering, kan du være trygg på at dine verdigjenstander er forsikret. Denne forsikringen kan også dekke andre ting enn bare bunader om ønskelig - slik slik som høreapparater, klokker, smykker, sykler, musikkinstrumenter eller antikviteter.

Kjøp forsikring enkelt her

Hvordan skaffer man seg en verdigjenstandsforsikring?

For å tegne en verdigjenstandsforsikring hos Frende, er det nødvendig at du allerede har en annen type forsikring gjennom dem. Dette kan være en hvilken som helst form for forsikring – fra boligforsikring til bilforsikring. Å sikre dine mest verdifulle eiendeler med Frende er en investering i både trygghet og sikkerhet. 

Fullstendig beskrivelse og vilkår

Det er viktig å lese gjennom vilkårene for Frende sin verdigjenstandsforsikring i første omgang for å få en fullstendig forståelse av hva og hvordan forskjellige scenarioer og gjenstander er dekket. Du finner informasjon om vilkår, og kan sjekke hvilken forsikringsavtale som passer dine behov best her.

Nyt nasjonaldagen uten ketsjupfrykt! 

I de stundene hvor vi feirer tradisjoner og samhold, er det viktig å beskytte de gjenstandene som gjør disse øyeblikkene spesielle - slik som bunaden. En verdigjenstandsforsikring fra Frende gir ikke bare økonomisk trygghet, men også ro i sinnet - slik at du kan nyte de fine øyeblikkene i livet uten bekymringer.

 

Så en siste oppfordring fra oss: Sørg for at din verdifulle bunad, og andre kjære eiendeler, er godt beskyttet med riktig forsikring fra Frende.Ta kontakt med oss i Aasen Sparebank

Vi er her for deg - i gode og andre dager