Hus

Hva er grønne lån? Vi gir deg en kort innføring!

I en verden hvor fokus på bærekraft og miljø stadig blir viktigere, jobber vi i Aasen Sparebank hele tiden for å finne løsninger som kan være med på å støtte opp under en grønnere fremtid. En av disse løsningene er grønne lån - et finansielt produkt som har fokus på miljøvennlige prosjekter og investeringer.

Men hva er egentlig grønne lån, spør du kanskje? Vi skal her forsøke å forklare det på en enkel måte, slik at du som kunde forstår hva det innebærer og hvorfor det kan være smart å vurdere.

 

Først av alt, hva er grønne lån?

 

Et grønt lån er et lån til finansiering av såkalte “grønne prosjekter”, det vil si prosjekter som har en positiv innvirkning på miljøet. Disse prosjektene kan variere i bredt omfang - fra installasjon av solcellepaneler på taket, til energieffektivisering av hjemmet eller kjøp av elbil. Hensikten med grønne lån er å oppmuntre kundene våre til å prioritere miljøvennlige løsninger, samt å gjøre det lettere for dere å ta miljøvennlige valg.

 

Hva innebærer grønne lån?

 

Våre grønne lån tilbyr vi deg som lånetaker mer gunstige betingelser enn tradisjonelle lån, slik som lavere rentesatser. Dette gjøres for å gjøre det mer attraktivt for deg som kunde å investere i miljøvennlige løsninger. For å kvalifisere til et grønt lån, må prosjektet som det søkes penger til, oppfylle visse miljøkriterier. Disse kriteriene varierer og sikrer at lånet faktisk bidrar positivt inn på miljøet.

 

Hvorfor er grønne lån smart? 

 

Grønne lån har blitt et stadig mer populært finansieringsprodukt de senere årene. Dette fordi de ikke bare gir ikke bare økonomiske fordeler, men også bidrar til å adressere presserende miljøutfordringer. Grønne lån er spesielt utformet for å støtte prosjekter og initiativer som fremmer bærekraftige tiltak hos enkeltpersoner, og følgelig reduserer klimaavtrykket. 

 

Ved å tilby gunstige rentebetingelser og andre økonomiske fordeler, oppmuntrer grønne lån til investeringer i alt fra fornybar energibruk i hjemmet og energieffektive hus, til bærekraftige transportløsninger. Finansieringsformen skal både være gunstig for deg som kunde, og samtidig ha en positiv innvirkning på samfunnet som helhet ved å fremme overgangen til en mer bærekraftig og ressursbevisst økonomi. Med grønne lån blir det tydelig at økonomisk vekst og miljøbevaring ikke er motsetninger, men heller at det kan være gjensidig forsterkende mål.

 

Hvilke ulike typer grønne lån eksisterer? 

 

Grønt boliglån

Grønt boliglån er for deg som eier, eller har planer om å kjøpe en energieffektiv bolig. Har du en bolig i energiklasse A eller B, vil du da vil du få bankens laveste rente 

 

Les mer om grønt boliglån


Lån til energisparende tiltak

Har du planer om å renovere, etterisolere eller utføre andre energisparende tiltak på boligen din? Da kan vi tilby våre kunder grønne tiltakslån for å gjennomføre tiltak som er en del av Enova sine støtteordninger. 

 

Les mer om lån til energisparende tiltak


Grønt billån

Det skal lønne seg å være miljøbevisst. Planlegger du å kjøre en elbil eller en nullutslippsbil? Da kan du i banken, eller via våre samarbeidspartnere, få et grønt billån med bedre betingelser.

 

Vi tilbyr Grønt billån gjennom vår samarbeidspartner Brage Finans.

Les mer om grønt billån her.

 

 

Vinn vinn for alle parter

Grønne lån er en spennende mulighet for våre kunder til å bidra til en mer bærekraftig fremtid, samtidig som man kan spare penger på lengre sikt gjennom lavere energikostnader eller andre besparelser. Ved å investere i grønne prosjekter drar du ikke bare nytte av de økonomiske insentivene som følger med et grønt lån, men du har også en positiv innvirkning på miljøet og følgelig fremtidige generasjoner.

 

Lurer du på noe om grønne lån?

Avtale møte med en av våre rådgivere her.
Ta kontakt med oss i Aasen Sparebank

Vi er her for deg - i gode og andre dager