Kredittkort ferie

Aasen Sparebank tilbyr kredittkort gjennom vår samarbeidspartner LB Kredittkort (levert av Eika Kredittbank)

Slik kan du bruke kredittkort på ferie

Nå som sommerferien nærmer seg, begynner mange av oss å planlegge ferieopplevelser og eventyr. Enten du drømmer om å slappe av på en eksotisk strand eller utforske nye destinasjoner, er det viktig å velge riktig betalingsmiddel for dine feriebehov.

Et kredittkort kan være en verdifull følgesvenn på sommerferien, samtidig som det er relevant å ha et haukeblikk over de faktiske utgiftene.

Som bank og tilbyder av kredittkorttjenester, mener vi at det er viktig å belyse både fordelene og ulempene med å ha kredittkort. Det gir deg som kunde en forståelse av hva du kan forvente deg, samtidig som det gir eksisterende kredittkortholdere innsikt i hvordan de kan maksimere fordelene og minimere risikoen.

Fordelene ved å benytte kredittkort:

✅Trygghet på reisen

Skal du ut å reise, er det lurt å ha med to kort. Det kan jo hende du mister eller blir frastjålet ett. 

Med kredittkort fra oss, er det større sjans for at du får pengene tilbake, hvis du skulle ha blitt lurt. Dette er vanskelig med et vanlig debetkort. Derfor anbefaler vi våre kunder når de er i utlandet og bestiller varer på nett - bruk kredittkortet. 

✅45 dagers rentefri betalingsutsettelse

Ved bruk av kredittkortet, kan du velge å få inntil 45 dager rentefri betalingsutsettelse. MEN det er da viktig når regningen kommer, at du betaler hele regningen for å unngå renter og gebyrer. 

✅Reise- og avbestillingsforsikring

Legg bekymringene til side og reis trygt med våre kredittkort. Vår reiseforsikring dekker uhell, sykdom og tyveri av verdisaker i ferien når minimum 50 % av reisens utgifter til transport og/eller overnatting er betalt med ditt kredittkort igjennom oss. 

✅Identitetstyveri

Identitetstyveri er alle situasjoner hvor en person uberettiget utgir seg for å være deg gjennom misbruk av dine personopplysninger, med den hensikt å oppnå økonomisk vinning, enten gjennom tyveri, bedrageri, dokumentforfalskning eller andre ulovlige handlinger.

Blir du utsatt for identitetstyveri gir vi deg tilgang til juridisk bistand på inntil kr 50.000 forutsatt at ditt kredittkort har vært i bruk de siste 45 dager eller har utestående, rentebærende kreditt. Egenandelen må du dekke selv. 

✅Rabatter ved bruk av kredittkortet

Vi har ofte rabattløsninger ved bruk av kredittkortet. Følg med på Mitt Kort-appen, så får du stadig informasjon om hvilke rabatter som gjelder. 

✅Gratis uttak av valuta i utlandet

Det er også gratis å ta ut utenlandsk valuta i utlandet. Men bankene som eier minibanken i utlandet, kan ha et eget gebyr.

✅Tilleggsforsikring

Uflaks og uhell tar dessverre aldri fri. Har du tenkt på hva som skjer dersom du mistet jobben, blir rammet av en alvorlig sykdom, eller blir midlertidig permittert? 

Å havne i ulykke kan skape en del hodebry. Hos oss kan du enkelt bestille betalingsforsikring tilknyttet ditt LOKALBANK Privat eller LOKALBANK Ansatt. Det er lurt å ta tryggheten på alvor.

Søk kredittkort LOKALBANK Privat

 

Artikkelen fortsetter under bildet

Dame på reise

Ulempene ved å bruke kredittkort på sommerferie

❌Rente- og gebyrkostnader

En av de største ulempene ved å bruke kredittkort er de potensielle rentekostnadene og gebyrene knyttet til ubetalt saldo. Hvis du ikke betaler tilbake det utestående beløpet innen fristen, kan renter begynne å påløpe, og dette kan bli dyrt over tid.

 

Det er viktig å være oppmerksom på rentesatsen og eventuelle gebyrer som kan følge med kredittkortet ditt, slik at du unngår uforutsette kostnader.

❌Overforbruk og gjeldsbelastning

Bruk av kredittkort kan friste til impulskjøp og overforbruk. Det er viktig å være bevisst på ditt økonomiske ansvar og unngå å bruke mer penger enn du har råd til å betale tilbake.

 

Å akkumulere stor gjeld kan føre til økonomiske vanskeligheter i fremtiden, og påvirke din evne til å oppfylle andre økonomiske forpliktelser.

 

❌Avhengighet og dårlig vaner

 

Noen mennesker kan utvikle avhengighet av å bruke kredittkort og havne i en ond sirkel med gjeld. Det er viktig å bruke kredittkortet ansvarlig og være disiplinert når det gjelder å betale tilbake det utestående beløpet.

 

Å utvikle sunne økonomiske vaner og en balansert tilnærming til kredittkortbruk er avgjørende for å unngå negative konsekvenser.

 

❌Begrensninger og begrensede beløpsgrenser

 

Noen kredittkort kan ha begrensninger og beløpsgrenser som kan begrense din evne til å gjøre store kjøp eller dekke omfattende reisekostnader. Det er viktig å være oppmerksom på slike begrensninger, og sørge for at kredittgrensen på kortet ditt er tilstrekkelig til å dekke dine feriebehov.

 

Vi i Aasen Sparebank forstår at kredittkort kan være en nyttig ressurs i sommerferien. Det gir sikkerhet, global aksept, belønningsprogrammer og fleksibilitet med betaling. Imidlertid er det viktig å vurdere nøye både fordeler og ulemper ved å bruke et kredittkort.

 

Vær oppmerksom 💚

For å få mest mulig ut av ditt kredittkort på sommerferie, anbefaler vi å bruke det med ansvar og være oppmerksom på renter, gebyrer og din personlige økonomiske situasjon. Sett et budsjett for ferien, hold deg innenfor dine økonomiske muligheter og betal tilbake det utestående beløpet så snart som mulig for å unngå gjeldsbelastning.

 

Ta kontakt med oss i Aasen Sparebank

Vi er her for deg - i gode og andre dager