Mobil

Pengespill

I Norge er det forbud mot formidling av betaling av pengespill. Norske banker har ikke lov til å formidle innsats og utbetaling i pengespill som tilbys av pengespillselskap uten tillatelse i Norge.

Forbud mot formidling av betaling av pengespill

Norske banker har ikke lov til å formidle innsats og utbetaling i pengespill, som tilbys av pengespillselskap uten tillatelse i Norge. Forbudet gjelder både innskudd og utbetaling. 

Hvilke pengespill er tillatt?

I Norge er det Norsk Tipping, Norsk Rikstoto og enkelte landsdekkende lotterier som har lov til å tilby regulerte pengespill på nett. Også noen bingoaktører med særskilt tillatelse fra Lotteritilsynet kan tilby hovedspillet sitt på nett.

Hva er hensikten med pengespillovgivningen? 

Det er å sikre at lotteri- og pengespill blir tilbudt i trygge former for å avgrense uheldig spillatferd, som å motvirke spilleavhengighet og kriminalitet. 

Det eksisterer et stort uregulert marked av utenlandske pengespill som kasino, poker, oddsspill, bingo og lignende på nettet. Disse utenlandske spillselskapene har ikke tillatelse til å tilby eller markedsføre disse spillene i Norge. Dersom disse selskapene driver lovlig virksomhet i andre land, er det ikke ulovlig for nordmenn å spille.

Se full oversikt over lovlige og ulovlige pengespill på Lotteritilsynets hjemmeside:

Lotteritilsynet

Om du er - eller kjenner noen som er spillavhengig, kan du finne mye nyttig informasjon på Lotteritilsynets hjemmeside:

For spillere

Dette bør du være oppmerksom på hvis du skal vurdere spill av utenlandske spillselskap. 

Det er forbudt for banker i Norge å formidle penger til utenlandske pengespillaktører som ikke har norsk tillatelse. Forbudet gjelder både å formidle innskudd til spillselskapene, som ofte skjer via kundens kredittkort, og å formidle utbetaling av gevinst fra spillselskapet til spillerens bankkonto. Forbudet omfatter både penger som går direkte til og fra pengespillselskapene, men også pengestrømmer som går via andre parter og betalingskanaler. 

Banken har en plikt til å  avvise transaksjoner til eller fra pengespillselskap eller deres formidlere på bakgrunn av vedtak fra Lotteritilsynet. I tillegg kan banken avvise slike transaksjoner på eget initiativ. Banken har, uansett foranledning for avvisning, da fulgt norsk lovgivning. 

I praksis betyr dette at kunders spilleinnsats kan bli avvist eller at utbetaling av gevinst fra et utenlandsk spillselskap til kundens bankkonto blir stoppet. Hvis så skjer, anbefales du å ta kontakt med oss.

Ta kontakt med oss i Aasen Sparebank

Vi er her for deg - i gode og andre dager